Хирургична стоматология

Кога се налага хирургична стоматология

Кога е необходима хирургичната стоматология?

Тя се налага в случаите, в които е необходима екстракция /изваждане/ на зъб или парчета от зъб или оперативно отстраняване на ретинирани зъби или кости амбулаторната хирургична стоматология включва манипулации, като отстраняване на счупени зъби или корени, възпалени зъби или облекчаване на абцеси и флегмони в лицево-черепната област .
Хирургическата стоматология се занимава с корекция на наши грешки и грешки на природата - усложнения възникнали по време на лечение на болни зъби, неправилно растящи зъби, екстракция на зъб, екстракция на парчета от зъби, оперативно отстраняване на ретинирани зъби или кисти. Амбулаторната хирургична стоматология включва манипулации по отстраняване на корени, възпалени зъби, облекчаване на флегмони в челюстно - лицевта област.
Зъбните импланти
Зъбните имплантати служат за заместване на единичен зъб, когато върху имплантата се поставя коронка, група липсващи зъби или за създаване на опори за закрепване на неподвижна зъбна протеза т.н. мост или стабилизиране на цели подвижни протези. Неподвижните протези фиксирани върху имплантати създават функционален и естетичен комфорт на пациента

sensodyne_350.jpg
parodontax_350.jpg
oral-b_350.jpg
colgate_350.jpg