Почистване на зъбен камък

Почистване на зъбен камък

Премахване на зъбната плаката от зъбите, зъбен камък, как да се отървем от него?

Почистване на зъбен камък и плаката са натрупвания върху зъбите, които са отговорни за голям брой заболявания, както на зъбите, така и на венците. Самият зъбен камък представлява плака, която не премахната старателно от вас или професионално след това от зъболекар, с времето се е втвърдила. Тя се състои от бактерии, хранителни остатъци и клетки на организма, които в контакт с венците причиняват заболявания, като парадонтит, пародонтоза, гингивит. Симптоми на тези заболявания са кървене на венците, подуване и зачервяване, както и лош дъх. Ако имате един от тези симптоми е добре да се обърнете към вашият зъболекар, за да направите корекция на техниката ви на почистване на зъбите и ако е необходимо да получите професионална намеса. Не забравяйте, че натрупаният зъбен камък издава колко често посещавате своя зъболекар и дали се грижите добре за устната си хигиена.

Процедурата, за почистване на зъбен камък?

Почистване на зъбен камък се прави с ултразвуков апарат, чийто край се допира до зъба и посредством трептене с ултразвукова честота отстранява отлаганията по него. След това е необходимо вашия зъболекар да направи полиране на зъбите, защото остава една грапава повърхност, която ако не се заглади много бързо образува нов зъбен камък.

Колко често се налага почистване на зъбен камък?

Честотата на почистването зависи от склонността на всеки да образува зъбен камък. Ако няма други проблеми 2 пъти в годината е достатъчно. За да има дълготраен ефект е добре да дискутирате с вашият зъболекар техниката на четкане и правилното ползване на конец за зъби. Използвайте качествени продукти при грижат за зъбите.

sensodyne_350.jpg
parodontax_350.jpg
oral-b_350.jpg
colgate_350.jpg